Conceperea copiilor, la maximum 35 de ani

02 Februarie 2011
 

Cu cât vârsta părinţilor este mai înaintată, cu atât şansele de procreare scad şi riscurile pentru sănătate sunt mai mari. Fertilitatea femeilor este în scădere după vârsta de 35 de ani, iar studiile arată că un bărbat de 40 de ani are nevoie de doi ani de încercări pentru a concepe un copil, chiar şi cu o parteneră tânără.

Un studiu realizat la Colegiul Regal de Obstetrică şi Ginecologie din Marea Britanie indică faptul că riscul femeilor de a avea probleme de fertilitate este de şase ori mai mare la vârsta de 35 de ani decât la 25 de ani.

Mai mult decât atât, cercetătorii susţin că, pe măsură ce părinţii înaintează în vârstă, riscul de complicaţii la naştere este mai mare, iar defectele genetice la copii sunt mai frecvente. „Femeile care doresc să conceapă un copil între 35 şi 44 de ani au mai multe riscuri de a suferi complicaţii precum sarcini ectopice, preeclampsie, avorturi spontane. Iar dacă reuşesc să ducă sarcina la termen, este nevoie mai des în cazul lor de operaţii de cezariană", explică profesorul David Utting, specialist în obstetrică şi ginecologie la Spitalul „Kingston NHS Trust" şi coautor al studiului. De asemenea, specialistul atrage atenţia şi că astfel de bebeluşi se pot naşte prematur, fapt care îi expune la riscuri majore. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.