Constipatia la copii : o problema frecventa

28 Mai 2008
 

Aţi putea să întrebaţi de ce constipaţia ar fi o problemă atât de importantă? În primul rând, pentru că este un mecanism natural de curăţire a organismului de deşeurile produse în organism. Prin scaun şi urină se elimină atât deşeuri, cât şi substanţe care nu-i mai sunt necesare organismului sau care i-ar putea face rău. Pentru că un copil mănâncă zilnic, ar trebui să elimine zilnic atât urină, cât şi materii fecale.

Dacă apare constipaţia, adică eliminarea scaunului întârzie una sau mai multe zile, o serie de substanţe potenţial toxice rămân în organism. Şi în timp pot apare probleme, de la erupţii pe piele, până la balonări şi alte probleme digestive.

La copiii foarte mici pot apare dezechilibre ale florei intestinale, produse ca urmare a tratamentelor repetate cu antibiotice sau anti-inflamatorii. În aceste situaţii, se recomandă macerate glicerinice, schema cea mai eficientă fiind combinaţia Extract din mlădiţe de Afin- Vaccinium myrtillus MG=D1, 15-20 pic în apă, dimineaţa, combinat cu Extract din mlădiţe de Merişor- Vaccinium vitis idaea MG=D1, 15-20 pic în apă, zilnic, minim o lună de tratament.

La cei foarte mici, până în doi ani, mişcarea fizică continuă este naturală şi normală. Ei explorează lumea şi fiecare sertar cotrobăit reprezintă o victorie. La aceştia, constipaţia este frecvent determinată de laptele consumat. Se ştie faptul că laptele de vacă are efect constipant asupra tractului digestiv uman. Proteina din laptele de vacă, cazeina, este o proteină mare, greu prelucrată de enzimele florei obişnuite. În această situaţie există un remediu homeopatic- Lac defloratum CH5 sau CH7, care administrat cate 3 granule de 2 ori pe zi, 2-3 săptămâni, poate ajuta la reglarea tranzitului.

La copiii mai mari intervine aceeaşi problemă a sedentarismului, mai ales ca urmare a statului prelungit la calculator şi la televizor. În această situaţie, important este implicarea copilului în activităţi care presupun mişcare fizică, alergare, stat mai mult în aer liber. Alimentaţia trebuie să conţină fibre (asta înseamnă fructe şi legume crude – daţi-le să roadă morcovi, sau rădăcini de păstârnac, daţi-le fructe autohtone – mere, pere, caise, piersici, chiar struguri – fiecare la sezonul lor) şi să nu conţină prea multe dulciuri concentrate (feriţi-vă de ciocolată, caramele şi bomboane, la copii cu tendinţă spre constipaţie).


Dr. Sorina Soescu

 

 
Clasificare stire: Gemoterapie
Vezi stiri din categoria: Gemoterapie
Vezi articole din categoria: Gemoterapie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.