Consumul excesiv de cola ar putea afecta calitatea spermei

13 Aprilie 2010
 

Consumul excesiv de cola ar putea afecta calitatea spermei, potrivit unui studiu efectuat de Rigshospitalet din Copenhaga. Studiul, apărut în American Journal of Epidemiology, s-a desfăşurat pe 2.500 bărbaţi care s-au prezentat la un control medical în cadrul serviciului militar. În medie, bărbaţii care beau cel puţin un litru de cola pe zi aveau o cantitate de spermatozoizi pe mililitru de spermă mai mică cu 30%. Bărbaţii care au o cantitate mai mică de spermă prezintă, logic, risc crescut de sterlilitate. Bărbaţii care nu beau cola aveau o spermă de calitate mai bună, cu circa 50 milioane de spermatozoizi/ml, în timp ce 93 care beau peste un litru pe zi n-aveau decât 35 milioane.

Ipoteza conform căreia scăderea cantităţii de spermă s-ar datora cafeinei a fost infirmată de oamenii de ştiinţă, deoarece cafeaua, care conţine mari cantităţi din acest alcaloid, nu are acelaşi efect asupra spermei bărbaţilor testaţi. citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Viata sexuala
Vezi stiri din categoria: Viata sexuala
Vezi articole din categoria: Viata sexuala
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.