Contraceptia permite salvarea vietii a 250.000 de femei in fiecare an

10 Iulie 2012
 

Contracepţia permite salvarea vieţii a 250.000 de femei anual în întreaga lume, dar dacă toate femeile ar dispune de mijloace adecvate de contracepţie acest număr ar creşte cu încă 100.000, relevă două studii făcute publice marţi, citate de AFP.

Unul dintre studiile publicate în revista medicală britanică Lancet constată că s-au înregistrat progrese importante în ţările în curs de dezvoltare, unde contracepţia a permis reducerea mortalităţii materne cu 40% în cursul ultimilor ani.

Se menţin, în schimb, probleme serioase în Africa subsahariană, unde doar 22% dintre femeile măritate sau având o viaţă sexuală activă folosesc metode contraceptive, faţă de 75% în ţările dezvoltate.

'Dacă ar avea acces la contracepţie toate femeile din ţările în curs de dezvoltare care doresc acest lucru, numărul deceselor materne ar mai putea scădea cu 30%', se estimează în studiul coordonat de John Cleland, de la Şcoala de igienă şi medicină tropicală din Londra.

În aceste condiţii, numărul de vieţi care ar putea fi salvate este evaluat la 104.000 pe an de cercetătorul Saifuddin Ahmed, într-un alt studiu. Acesta mai indică faptul că în fiecare an mor 3 milioane de nou-născuţi, în marea majoritatea în ţări dezvoltate, din cauza complicaţiilor legate de sarcină sau naştere.  citeste mai mult...

Sursa Informatia medicala

 
Clasificare stire: Viata sexuala
Vezi stiri din categoria: Viata sexuala
Vezi articole din categoria: Viata sexuala
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.