Cu palpitatiile la medicul homeopat

22 Mai 2008
 

Perceperea conştientă a bătăilor cordului poate fi un fenomen fără semnificaţie patologică, fiziologic în anumite situaţii ( stres, oboseală, efort fizic, consum de alcool, cafea, tutun) sau poate face parte din tabloul clinic al unor afecţiuni cardiace şi extracardiace. În funcţie de tabloul clinic şi al simptomelor care acompaniază aceste palpitaţii medicul homeopat va efectua anamneza minuţioasă a pacientului şi va indica

remediul individualizat fiecărui pacient. În funcţie de caracterul funcţional sau organic precum şi în funcţie de durată (caracter acut sau cronic), dupa găsirea remediului potrivit medicul homeopat va alege diluţia optimă precum şi ritmul administrării. În general în bolile organice se preferă administrarea remediului în diluţii joase (CH 4- CH 9) iar în cele cu caracter funcţional se preferă diluţii înalte (CH 30- CH 200- CH M). În bolile cronice se tatonează diluţiile crescându-se treptat şi alegerea ulterioară a diluţiei care a avut efectele cele mai bune.

Iată care sunt remediile homeopatice cel mai des recomandate:

Aconitum napellus: palpitaţii, tahicardie, apărute dupa o spaimă. Palpitaţiile sunt însoţite de o senzaţie de pulsaţie în tot corpul. Palpitaţii în cadrul unor crize de angină pectorală cu dureri precordiale şi teama iminentă de moarte.

Cactus: bolnav cu dureri precordiale „ ca şi cum ar fi strâns de o gheară de fier” însoţite de palpitaţii agravate la efort sau când stă culcat pe partea stangă, la mişcare şi noaptea.

Gelsemium: palpitaţii datorate anxietăţii cu care aşteaptă producerea unui eveniment. Sunt agravate de spaimă, veşti proaste, emoţii. Are senzaţia că inima i se va opri daca nu se mişcă în permanenţă.

Ingnaţia: palpitaţiile sunt declanşate de o suferinţă. Toate simptomele pacientului Ignatia sunt declanşate de pierderea cuiva sau a ceva la care ţinea foarte mult. Tulburările sunt ameliorate de mişcare.

Glonoinum: palpitaţii intense însoţite de pulsaţii vizibile ale carotidelor apărute după expunerea la soare. Senzaţie de congestie, pulsaţii, fierbinţeală la nivelul pieptului. Simptomele apar şi dispar o dată cu soarele.

Rhus toxicodendron: dureri precordiale cu iradiere în braţul stang însoţite de palpitaţii agravate de efort fizic; palpitaţii apărute în contextul unor valvulopatii. Simptomele sunt agravate de vreme rece şi umedă.

Spigelia: palpitaţii apărute în contextul anginei pectorale. Palpitaţiile sunt violente ‚’’se văd şi se aud ’’prin peretele toracic. Sunt agravate de inspirul profund, când se apleacă în faţă, cand stă culcat pe partea stângă, de mişcare.


Dr. Simona Bărnuţiu

 
Clasificare stire: Homeopatie
Vezi stiri din categoria: Homeopatie
Vezi articole din categoria: Homeopatie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.