Cum depozitezi corect medicamentele acasa

26 Februarie 2012
 

Fiecare dintre noi avem acasă o ”farmacie personală”. Indiferent de tipul medicamentelor, în toate casele există un loc special destinat depozitării și păstrării acestora în condiții optime. De altfel, eficacitatea acestora e strâns legată de condițiile în care le depozitezi până la momentul administrării.

1. Păstrează întotdeauna medicamentele în cutia lor originală sau în ambalajul primit de la farmacie. Această recomandare este cu atât mai importantă cu cât, de cele mai multe ori, sunt cumpărate doar câteva medicamente și nu o cutie întreagă. Tratarea unei anumite afecțiuni cu un medicament necores-punzător poate avea efecte adverse grave, de aceea este indicat să fie păstrată nu numai cutia originală, dar și prospectul me-dicamentelor. E de asemenea, indicat ca prospectul să fie con-sultat de către pacient înainte de începerea oricărui tratament.

2. Păstrează medicamentele într-un loc întunecos și răcoros. Dulapul din baie sau cel din bucătărie nu oferă cele mai bune condiții de păstrare. Medicamentele sunt testate în anumite condiții și eficienţa lor e maximă dacă acestea sunt respectate ulterior. Medicamentele trebuie păstrate într-un mediu întune-cos, ferit de căldură sau de umezeală. Aceste indicații sunt men-ționate pe fiecare prospect sau cutie de ambalaje.   citeste mai mult...

Sursa Libertatea

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.