Cum schimba tehnologia sistemul de sanatate

22 Noiembrie 2016
 

De la aplicații la videoconferințe cu medici și la monitorizarea în timp real a epidemiilor, tehnologia de ultimă oră începe să schimbe radical sistemul de sănătate și modul în care acesta funcționa până acum. Publicația The Guardian prezintă cele cinci moduri în care noile tehnologii vor veni în ajutorul bolnavilor, dar și al medicilor, pentru a transforma complet sistemul medical la nivel mondial.

 

1. Dispozitivele portabile

Indiferent că vorbim despre monitorizarea greutății, a caloriilor consumate, a exercițiilor fizice sau a somnului, dispozitivele portabile, cum sunt brățările, sunt deja foarte folosite și extrem de utile. Aceste aparate nu ne ajută doar să stocăm date importante despre stilul nostru de viață, dar ne permit și să ne cunoaștem mai bine corpul și să avem grijă de el. Mulți medici spun că pacienții au început să le prezinte, la controlul anual, datele medicale obținute prin aceste dispozitive portabile. Desigur, provocarea este ca aceste date să fie corect interpretate de medic, în funcție de întregul istoric al pacientului. În plus, unele aparate pot estima când se va îmbolnăvi utilizatorul lor, prin analizarea simptomelor pe care le prezintă. Folosind algoritmi speciali, dispozitivele pot alerta la timp medicii, care vor interveni astfel în faza incipientă a bolii.

 

2. Aplicațiile

Echivalentul unor consultații medicale virtuale, aplicațiile pentru sănătate încep să fie tot mai utilizate. Oricine are un smatphone poate descărca o aplicație de mobil, multe fiind chiar gratuite. Un exemplu este aplicația Your.MD, care folosește inteligența artificială pentru a simula o consultație cu un medic real. Medicul virtual îi va răspunde pacientului la trei întrebări:

 

Ce problemă are?

Care este soluția?

Unde se poate adresa pentru a primi ajutor?

 

Practic, aplicația nu va înlocui un medic real, ci va veni în completare, îndemnând pacientul să se adreseze specialistului potrivit, spune Matteo Berluchi, reprezentantul serviciului Your.MD. citeste mai mult...

Sursa eHeath Romania

 
Clasificare stire: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.