Cum se face fertilizarea asistata

25 Noiembrie 2010
 

Inseminarea artificială şi fertilizarea in vitro sunt tehnici care cresc şansa cuplurilor infertile de a avea un copil. În cazul inseminării artificiale, sperma recoltată se introduce în uterul femeii aflate la ovulaţie, în timp ce fertilizarea in vitro presupune obţinerea embrionilor în laborator.

Premiul Nobel pentru inventatorul fertilizării in vitro

Statisticile arată că, la nivel mondial, infertilitatea afectează 15% din cuplurile aflate la vârsta reproductivă, iar datele asociaţiei „SOS Infertilitatea" arată că una din şase persoane, bărbaţi şi femei, are o problemă de fertilitate. Specialiştii definesc infertilitatea drept inabilitatea de a concepe un copil după un an de raporturi sexuale regulate fără a utiliza metode contraceptive.

Printre cele mai frecvente cauze ale infertilităţii la femei se numărără infecţiile sexuale, endometrioza, problemele de ovulaţie, defectele uterului sau ale cervixului şi disfuncţiile sexuale care împiedică relaţia sexuală (dyspareunia sau vaginismul). La bărbaţi, printre cauzele infertilităţii se numără proasta calitate a spermei, traumatismele sau infecţiile la nivelul organelor reproductive, disfuncţiile hormonale şi disfuncţiile sexuale care împiedică ejacularea. În funcţie de cauzele infertilităţii se recomandă metode de fertilizare asistată adecvate.

Inseminarea, când sunt puţini spermatozoizi

În cazul în care calitatea spermei bărbatului este scăzută, adică spermatozoizii sunt într-un număr redus, dar pot realiza fecundarea, se recomandă inseminarea artificială. Sperma recoltată este prelucrată în laborator, apoi se introduce în vagin (inseminare intracervicală sau ICI) ori în uter (inseminare intrauterină sau IUI), în perioada de ovulaţie a femeii. În acest fel, este facilitat drumul spermatozoizilor către ovule, crescând şansele de concepţie.

În cazul în care femeia urmează tratamente de fertilitate înainte de procedurile de inseminare artificială, rata de succes a procedurii este între 7 şi 18%. În schimb, dacă aceasta nu face tratamente de fertilitate, şansele de reuşită sunt de numai 4%. În egală măsură, reuşita inseminării artificiale ţine şi de starea de sănătate a femeii şi de vârsta acesteia. De exemplu, riscul de malformaţii fetale creşte după vârsta de 38-40 de ani, de aceea, medicii recomandă acestor femei să folosească ovule donate de către femei mai tinere. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.