Cum slabesti prin acupunctura

01 Aprilie 2012
 

Prin stimularea unor puncte energetice cu ajutorul acelor, metabolismul poate fi accelerat, iar pofta de mâncare, diminuată.

Dacă te-ai săturat să urmezi diete drastice şi vrei să slăbeşti sănătos, ar trebui să iei în calcul o alternativă tot mai populară într-o societate în care epidemia de obezitate ia amploare: acupunctura. Prin intermediul terapiei cu ace, se pot stimula toate funcţiile organismului, inclusiv cea digestivă.

„Acupunctura reglează funcţiile stomacului, ficatului, pancreasului - organele răspunzătoare de prelucrarea proteinelor, glucidelor şi lipidelor şi de distribuirea corectă a energiei aduse prin alimentaţie", explică medicul de familie Ciprian Popescu, cu competenţă în acupunctură şi în masaj.

Unul dintre cele mai importante puncte de acupunctură care trebuie stimulate pentru a accelera digestia şi metabolismul se află la patru degete deasupra gleznei, în spatele tibiei. Un altul este situat în spatele genunchiului, la trei degete de acesta.

Inhibă centrul foamei

Un alt mecanism prin care acţionează acupunctura este legat de centrul foamei, situat la nivelul hipotalamusului. Prin stimularea lui, se poate inhiba pofta de mâncare şi se poate reduce astfel aportul de calorii.

Punctul energetic ce corespunde acestei părţi a creierului mare se află la nivelul urechii, pe cartilajul de la intrarea în canalul auricular.

Acupunctura poate corecta şi dezechilibrele hormonale care se află uneori la originea excesului ponderal. De exemplu, prin intermediul terapiei cu ace poate fi reglat nivelul hormonilor care controlează apetitul şi care mai sunt numiţi şi hormoni ai obezităţii.  citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Slabit
Vezi stiri din categoria: Slabit
Vezi articole din categoria: Slabit
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.