Cuplurile infertile care depind de donatori, in impas

27 Noiembrie 2011
 

Pentru că în România nu mai există nicio bancă de spermă, cuplurile care vor copii trebuie să apeleze la cele din străinătate, ceea ce înseamnă costuri mai mari.

Singura bancă de spermă rămasă în România, de la Spitalul Clinic de Obstetrică şi Ginecologie „Prof. Dr. Panait Sârbu" (Giuleşti) din Bucureşti, s-a desfiinţat, iar cuplurile sunt nevoie acum să apeleze la bănci de spermă din alte ţări.

„Ar trebui să avem o logistică în conformitate cu standardele europene actuale şi este destul de complicat, pentru că Ministerul Sănătăţii nu acoperă în totalitate aceste cheltuieli. Şi chiar dacă am avea o astfel de bancă, numărul de donatori nu ar fi prea mare, după cum a dovedit-o experienţa anilor anteriori", explică dr. Anca Moisa, coordonatorul Centrului de Reproducere Umană Asistată din cadrul Spitalului Giuleşti.

Importăm de la danezi

La ora actuală, majoritatea clinicilor în care se efectuează inseminări şi fertilizări in vitro apelează la cea mai mare bancă de spermă din Europa, care se află în Danemarca. În acest moment, sunt autorizate de Agenţia Naţională de Transplant pentru activitatea de import-export 16 clinici de reproducere asistată. Găsiţi numele acestora pe www.transplant.ro/AuthSP_2010.htm. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.