CURA DE SLABIRE. Cat sport trebuie sa faci zilnic ca sa slabesti

28 Octombrie 2012
 

Atunci când vrem să slăbim avem tendinţa de a sta ore întregi în sala de fitness pentru a obţine rezultatele mult dorite. Această practică este una greşită, cel puţin aşa susţin oamenii de ştiinţă de la Universitatea de Stat din Colorado.


Cercetătorii, coordonaţi de Kyle Sevits, susţin că persoanele care vor să slăbească ar trebui să facă zilnic nici mai mult, nici mai puţin, de două minute şi jumătate de sport intens.


Potrivit datelor studiului, citat de Daily Mail, persoanele care fac exerciţii fizice intense ard cu 200 de calorii mai mult decât cele practică un sport de intensitate modestă, chiar şi atunci când acestea din urmă petrec mai mult în sala de fitness.


„Studiul nostru arată că marea majoritatea a persoanelor încep un exerciţiu în sala de sport şi apoi îl abandonează pentru că organismul nu rezistă la efort fizic pe o perioadă lungă de timp. Astfel, pentru a se evita acest comportament este indicat să se practice exerciţii fizice intense, a căror durată este una redusă, deoarece solicită organismul la maximum”, a precizat Kyle Sevits.


Pentru a ajunge la această concluzie, specialiştii au monitorizat un grup de cinci bărbaţi, cu vârsta cuprinsă între 25 şi 31 de ani, sănătoşi din punct de vedere clinic, timp de trei zile. Pe toată perioada de monitorizare, voluntarilor li s-a măsurat nivelul de oxigen, dioxid de carbon şi de apă din organism. În plus, li s-au contorizat şi caloriile arse în toată această perioadă.


Cei cinci participanţi au urmat pe parcursul experimentul o dietă direct proporţionată cu efortul pe care îl depuneau. În primele două zile de cercetare, subiecţii şi-au petrecut timpul făcând activităţi care nu îi solicitau din punct de vedere fizic, precum statul în faţa unui calculator.


În ultima zi de cercetare, cei cinci bărbaţi au făcut exerciţii fizice intense la bicicleta medicinală timp de 30 de secunde. Rezultatele au arătat că, deşi au făcut sport foarte puţin timp, voluntarii au ars cu 200 de kilocalorii mai mult decât în zilele precedente.


Printre sporturile intense care accelerează procesul de slăbire se numără sprinturile, ridicatul de greutăţi, exerciţiile cardio şi pedalatul pe bicicletă medicinală la un program intens.


Cercetătorii recomandă persoanelor care ştiu că au probleme de sănătate să nu facă sport intens înainte de a se conculta cu medicul curant, deoarece acest tip de exerciţii fizice epuizează organismul, iar starea lor de sănătate s-ar putea agrava.  citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.