Datele bolnavilor din spitalele din Marea Britanie - publicate pe Facebook de personalul medical

03 Noiembrie 2011
 

Angajaţii spitalelor din Marea Britanie au încălcat dreptul la confidenţialitate al pacienţilor publicând informaţii personale ale acestora pe Facebook, informează Daily Mail. Angajaţii obişnuiau să vorbească despre pacienţi, să dicute detalii despre afecţiunile lor, precum şi despre vieţile acestora prin intermediul site-urilor de socializare. Doctorii, asistentele şi personalul din administraţia spitalului au încălcat dreptul la confidenţialitate al pacienţilor de 802 de ori în ultimul an.

Angajaţii Sistemului Naţional de Sănătate din Anglia au distribuit informaţii sensibile în legătură cu pacienţii lor, de până la cinci ori pe săptămână, prin postarea de mesaje despre aceştia pe Facebook, dicutând în public despre diverse afecţiuni ale bolnavilor oi rătăcindu-le acestora fişele medicale.


Au fost semnalate cel puţin 23 de incidente în care personalul medical a purtat conversaţii publice despre pacienţi cu prietenii, rudele sau familia pe site-uri precum Facebook. Cu toate acestea, doar jumătate din unităţile aflate în grija Sistemului Naţional de Sănătate din Anglia au recunoscut că un astfel de incident s-ar fi petrecut cel mult o dată pe an. citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Farmacii
Vezi stiri din categoria: Farmacii
Vezi articole din categoria: Farmacii
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.