De ce ar trebui ca femeile sa consume 2 piersici pe zi. Care este explicatia cercetatorilor

30 Martie 2014
 

Un cercetător de la universitatea Washington State a descoperit alături de oamenii de ştiinţă de la Universitatea Texas A&M că anumiţi compuşi din piersici pot inhiba dezvoltarea celulelor de cancer de sân şi pot reduce abilitatea acestora de a se răspândi.


Oamenii de ştiinţă afirmă că aceşti compuşi ar putea fi adăugaţi terapiilor care reduc riscul de metastază, principala cauză de deces în cazul cancerului mamar şi al altor tipuri de cancer. Compuşii ar putea fi consumaţi sub formă de extras sau prin consumarea a două-trei piersici pe zi.


„Eu aş opta pentru trei piersici pe zi”, afirmă Giuliana Noratto, profesor de ştiinţe alimentare la Universitatea Washington State.


Studiul subliniază totodată importanţa unei alimentaţii sănătoase în prevenirea cancerului.


„Dacă avem suficiente fructe şi legume în dietă care ne pot oferi aceşti compuşi, am putea beneficia de un efect protector similar”, afirmă Noratto. Cercetătoarea studiază acum compuşi din grâu, orz, quinoa, mere şi produse lactate care ar putea juca un rol în prevenirea bolilor asociate obezităţii.


Pentru acest studiu, cercetătorii au implantat celule de cancer mamar sub pielea şoarecilor. După ce au lăsat celulele timp de o săptămână să se stabilească în corpul animalelor, cercetătorii au hrănit şoarecii cu diferite doze de polifenoli din piersici, compuşi care ajută plantele să contracareze efectele dăunătoare ale radiaţiei ultraviolete de la soare.


„Sunt mai multe studii care arată că aceşti compuşi acţionează ca antioxidanţi şi protejează astfel ADN-ul de daune care pot produce cancer”, spune Noratto. Cercetătorii au vrut să vadă dacă aceşti compuşi pot da startul unui set de reacţii care să inducă celulele canceroase să se sinucidă.


„Nici nu ne-am gândit la metastază când am început studiul. Surpriza a fost atunci când am analizat plămânii şi am descoperit că aceşti compuşi nu doar că au inhibat dezvoltarea tumorii, dar au inhibat şi nivelul metastazei din plămâni”, a spus cercetătoarea.


Mai mult, la 12 zile distanţă cercetătorii au văzut că şoarecii hrăniţi cu o doză mare de polifenoli aveau tumori care se dezvoltaseră mai puţin şi care nu prezentau formaţiunile de vase de sânge care ajută celulele canceroase să se răspândească în alte părţi ale corpului. Tumorile din acei şoareci prezentau totodată un nivel mai mic al enzimelor care joacă un rol în răspândirea cancerului.


  citeste mai mult...

Sursa Descopera

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.