De ce nu exista pilula contraceptiva pentru barbati?

20 Iulie 2010
 

Care să fie motivele pentru care nu există o pilulă contraceptivă pentru bărbaţi? De ce, ţinând seama de succesul pe care l-a înregistrat pilula de la punerea ei în vânzare în anii 1960, nu are şi corespondent masculin? Prima şi principala dificultate întâmpinată în realizarea unei pilule contraceptive masculine este numărul de celule reproducătoare de „combătut”. S-a încercat deja dezvoltarea unei pilule echivalente masculine, dar n-ar fi fost deloc simplu, explică John Amory, profesor de medicină la centrul medical al Universităţii din Washington, cu sediul la Seattle. „Barierele biologice care trebuie depăşite nu sunt deloc mici: o femeie produce un ovul pe lună, pe când un bărbat produce milioane de spermatozoizi. Este inutil de precizat că un sistem cu un astfel de randament este greu de controlat!”, spune el.

Pentru a împiedica producerea spermei, organismului trebuie să i se dea mai mult testosteron, hormonul sexual produs natural de bărbaţi. Cu o sursă externă de testosteron, testiculele încetează să mai producă hormonul şi, în timp ce un control medical al nivelului de testosteron asigură menţinerea sănătăţii, încetarea producţiei lui determină sfârşitul spermatogenezei. citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Viata sexuala
Vezi stiri din categoria: Viata sexuala
Vezi articole din categoria: Viata sexuala
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.