Dependenta de sex a fost declarata boala psihica

22 Octombrie 2012
 

 Dependenţa de sex a fost declarată boală psihică, cel puţin din punctul de vedere al psihologilor americani, această decizie fiind una salvatoare pentru multe vedete, printre care şi Tiger Woods, despre care se ştie că este dependent de sex, scrie Daily Mail. Potrivit unui studiu recent, această boală poate distruge relaţii, poate cauza probleme de sănătate şi poate afecta carierele.


O echipă de cercetători de la Universitatea din California a stabilit o listă de criterii pe baza cărora poate fi definită "tulburarea hipersexuală" ca boală mentală. Printre simptomele clasificate de psihologi se numără fanteziile sexuale şi dorinţele arzătoare, dacă aceste tipuri de comportament durează mai mult de şase luni, atunci când nu sunt provocate de consumul de substanţe specifice.


Mai mult, cei diagnosticaţi cu dependenţă de sex trebuie să prezinte o activitate sexuală ca răspuns la stres sau stări depresive.


Cercetarea, coordonată de profesorul Rory Reid, a fost aplicată pe 207 pacienţi din mai multe clinici de psihiatrie, internaţi pentru dependenţă de sex, depresie sau anxietate. Astfel, savanţii au descoperit că 17% dintre intervievaţi şi-au pierdut locul de muncă cel puţin o dată, 39% au încheiat relaţii de durată, 28% au luat o boală cu transmitere sexuală şi 78% au avut contacte sexuale sănătoase.


"Un individ care prezintă unul dintre criteriile pentru tulburarea hipersexuală se poate confrunta cu multe provocări în viaţă. Studiile noaste au arătat că dependenţa de sex este legată de tulburările emoţionale, impusivitate şi incapacitatea de a învinge stresul. Aceste persoane se masturbează excesiv, folosesc materiale pornografice, apelează la prostituate şi schimbă des partenerii de sex", a declarat profesorul Reid.


Rezultatele studiului au fost publicate în Journal of Sexual Medicine, fapt care ar putea decide dacă vor apărea şi în Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders, considerat "biblia psihiatriei".


Mai multe vedete internaţionale au recunoscut că sunt dependente de sex, acceptând chiar şi tratamentul necesar. Golferul Tiger Woods, actorii Russel Brand, Michael Douglas şi David Duchovny sunt doar câteva nume cunoscute, legate de multe scandaluri sexuale. citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.