Diareea asociata antibioticelor - tratament gemoterapic

14 Octombrie 2009
 

La naştere tractul nostru intestinal este steril, prima colonizare având loc prin alimentaţia cu lapte de mamă. Tractul intestinal se populează de-a lungul timpului cu o floră bacteriană complexă care stimulează sistemul imun, are rol de barieră împotriva infecţiilor şi asigură o digestie optimă. Administrarea de antibiotice pe cale orală sau parenterală poate determina modificări majore ale ecosistemului intestinal prin distrugerea bacteriilor care asigură efectul de barieră şi permite dezvoltarea celor care pot produce diaree.

Este foarte important ca pacienţii să nu se trateze singuri ajungând să abuzeze de tratamentul cu antibiotice.

Este foarteimportant ca tratamentul cu antibiotice să fie indicat şi administrat justificat doar de către medic. Uneori aceste medicamente pot face mai mult rău decât bine şi folosirea lor frecventă şi nejustificată poate avea ca rezultat numeroase efecte adverse.

Este foarte important să ne „ educăm ” pacienţii să urmeze tratamente cu antibiotice doar la stricta noastră indicaţie şi să nu işi creeze stocuri acasă pe care să le folosească pentru tratarea „ răcelilor”. citeste mai mult...

Sursa Posta Medicala

 
Clasificare stire: Gemoterapie
Vezi stiri din categoria: Gemoterapie
Vezi articole din categoria: Gemoterapie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.