Dieta anti-estrogen: drumul spre echilibrul hormonal si greutatea corporala ideala

25 Ianuarie 2017
 

Dieta anti-estrogen (dieta antiestrogenică) este o dietă recomandată atât femeilor, cât și bărbaților, care prezintă simptomele specifice excesului de estrogeni. Dieta vizează reducerea riscului instalării tulburărilor metabolice, reducerea riscului de creştere în greutate, de infertilitate şi chiar de apariție a cancerului de prostată, uterin şi de sân. 


Chiar dacă majoritatea dintre noi presupunem că estrogenul este un singur hormon, termenul “estrogen” definește, de fapt, un grup de hormoni- estradiolul, estronul și estriolul:

 

  • Estradiolul este un tip “activ” de estrogen, care generează, de fapt, cea mai mare parte din gama de efecte specifice estrogenului. Este produs, în principal, de ovare.
  • Estronul este cea mai slabă formă de estrogen, fiind, de obicei, produs de celulele de grăsime de pe burtă. Biochimiştii îl consideră un precursor al estradiolului.
  • Estriolul este un produs metabolic rezultat din metabolismul estradiolului, care poate bloca receptorii de estrogen pentru formele mai puternice de estrogen.


Dieta antiestrogenică sau Dieta anti-estrogen a fost consacrată de Ori Hofmekler, un cercetător în domeniul nutriției și al exerciţiului fizic, cu diplomă în Științe umane, care a creat și programul de dietă numit dieta The Warrior (dieta Războinicului). Soluția pe care Ori Hofmekler o propune pentru a lupta cu excesul de estrogen este consumul de alimente anti-estrogenice și utilizarea de suplimente anti-estrogenice (plante cu acțiune de inhibiare a estrogenilor), concomitent cu eliminarea din dietă a alimentelor şi a substanţelor chimice bogate în estrogen sau care stimulează producția de estrogen.


Dieta antiestrogenică are trei faze distincte:

  • Faza I: Detoxifierea ficatului – săptămâna 1
  • Faza II: Etapa consumului de grăsimi sănătoase- săptămâna 2
  • Faza III: Reintroducerea alimentelor – săptămâna 3 și următoarele.


  citeste mai mult...

Sursa Viaţa sănătoasă

 
Clasificare stire: Slabit
Vezi stiri din categoria: Slabit
Vezi articole din categoria: Slabit
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.