Din ce cauze apare tristetea dupa sex

02 Septembrie 2011
 

Această stare afectează cu precădere sexul feminin şi este cauzată de tensiuni care ţin de relaţie ori de propria persoană. O femeie din trei are o stare negativă după terminarea actului sexual, potrivit unor statistici. Însă şi bărbaţii se pot confrunta cu această problemă.

În mod normal, după actul sexual, în organism se eliberează endorfine, cunoscuţi ca hormoni ai fericirii. Cu toate acestea, în cazul unor persoane, deopotrivă femei şi bărbaţi, sexul poate da stări de tristeţe, de tensiune şi de anxietate. Aceste trăiri sunt denumite medical disforie postcoitală şi nu au cauze organice, ci psihologice, care vin din tensiunile persoanei în cauză. „Stările de tristeţe au surse diferite. Cel mai adesea, este vorba despre raportarea persoanei respective la actul sexual, la reguli morale, la interdicţii ce vin din educaţie. Ele pot fi şi urmarea unor experienţe marcante. Toate acestea aduc o încărcătură negativă în actul sexual. Pot apărea sentimente de vinovăţie, de teamă, de nelinişte, de angoasă etc.", spune Lena Rusti, psiholog psihoterapeut la Clinica Mentarex Consult din Bucureşti. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Viata sexuala
Vezi stiri din categoria: Viata sexuala
Vezi articole din categoria: Viata sexuala
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.