Durerile de cap si sinusurile frontale

25 Noiembrie 2015
 

Durerile de cap pot apărea din diverse motive. Dar unul din ele, nu foarte cunoscut, este acela că sinusurile frontale, pentru că nu se dezvoltă normal sau aproape deloc, pot cauza multe probleme. Și la copii, și la maturi. Iar specialiștii ne spun: nu există tratament!

 

Carmen Anghel

Ce sunt sinusurile? Când apar ele? La ce sunt bune?

În viaţa intrauterină, din luna a patra, la embrion apar primii muguri ai sinusurilor maxilare.

La naștere, copilul are sinusuri maxilare, are sinusuri edmoidale – cele poziționate de o parte și de alta a nasului, dar nu are sinusuri frontale. De-a lungul vieţii, acestea se dezvoltă sau nu. În cazul în care sinusurile frontale nu se dezvoltă pot apărea complicațiile, una din cele mai frecvente fiind durerile de cap, de care pacientul nu scapă niciodată.

Sinusurile frontale încep să crească pe la 6-8 ani

Doctor Lucia Popițiu, medic primar ORL, la Spitalul clinic de copii „Victor Gomoiu”, din Bucureşti, ne dă lămuriri cu privire la acest fenomen.


„Sinusurile frontale încep să se dezvolte pe la 6 – 8 ani. Se dezvoltă din ultima celulă edmoidală de sus, care tot crește și apar cele două sinusuri frontale, unul pe stânga, unul pe dreapta, separate de sept. În timpul vieții intrauterine, sinusurile se dezvoltă printr-o resorbție a unui țesut epitelial din acesta embriologic, iar după naștere, pentru că ne referim la sinusurile frontale, dezvoltarea acestora are loc datorită fluxului aerian, care se produce în timpul respirației”. Adică, atunci când noi respirăm, intră aer şi acest aer, prin presiunea pe care o exercită asupra osului, duce la formarea acestor cavităţi osoase. „Aerul împinge, împinge – mă refer la frontale care nu sunt dezvoltate, dar și la celelalte sinusuri, care sunt micuțe la naștere, și ele cresc odată cu dezvoltarea capului”.  citeste mai mult...

Sursa doctorulzilei.ro

 
Clasificare stire: Sanatate
Vezi stiri din categoria: Sanatate
Vezi articole din categoria: Sanatate
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.