Esti fumatoare? Sansele de a concepe un copil scad cu pana la 40%

05 Iunie 2012
 

Când calculăm riscurile pe care fumatul le are asupra sănătăţii, fiecare fumător argumentează, de obicei, că este dreptul lui să aleagă să facă acest lucru. Oamenii consideră fumatul ca pe un risc asumat. Ca femeie însă, ştii, cu adevărat, ce îţi asumi? Ministerul Sănătăţii derulează un program de susţinere a fertilizării în vitro tocmai pentru că dificultăţile de a concepe un copil sunt tot mai frecvente. Există, aşadar, o legătură între fumat şi dificultatea de a rămâne însărcinată.

Iată ce spun statisticile medicale:

• Una din 5 femei care fumează zilnic mai puţin de 1 pachet de ţigări naşte înainte de termen 1.

• Peste 55% dintre femeile fumătoare din România sunt la vârsta fertilă (15 - 34 de ani).

• Femeile care fumează mai mult de 10 ţigări pe zi şi care urmează o procedură de fertilizare în vitro au şanse de succes de doar 15%, faţă de cele nefumătoare, cu şanse de 23%.

• Femeile care fumează între 5 şi 9 ţigări pe zi au mai multe şanse să aştepte conceperea unui copil o perioadă mai mare de 12 luni decât nefumătoarele, în contextul în care, la fumătoare, şansele de concepere a unui copil scad cu 10-40%.

• Unul din 4 decese cauzate de sindromul morţii subite la copil este atribuit fumatului în timpul sarcinii.  citeste mai mult...

Sursa Libertatea

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.