Fertilizarile in vitro au o eficienta redusa dupa 40 de ani

08 Aprilie 2012
 

 Aducerea pe lume a unui copil nu ar trebui amânată după 40 de ani în ideea că medicina are soluţii. Fertilizările in vitro au succes în mai puţin de 10% din cazuri la femeile cu vârste peste 42 de ani.

Un număr tot mai mare de femei amână conceperea unui copil şi ajung în situaţia de a avea nevoie de proceduri precum inseminarea artificială sau fertilizarea in vitro. Profesorul Pasquale Patrizio, de la Centrul de Fertilitate „Yale" din SUA avertizează însă că aceste proceduri devin tot mai puţin eficiente după vârsta de 40 de ani.

Ce riscuri implică amânarea sarcinii

Pentru o femeie care are 42 de ani sau mai mult, rata de succes a fertilizării in vitro este de mai puţin de 10%. Chiar dacă procedura este un succes, există riscul ca femeia să piardă sarcina ulterior sau să aducă pe lume copii cu defecte congenitale, ca urmare a vârstei înaintate de concepere.

„Vedem tot mai multe paciente supărate pentru că nu reuşesc să aibă un copil biologic după vârsta de 43 de ani, aşa încât vrem să atragem atenţia asupra acestui risc. Reacţia lor este: «Cum adică nu mă puteţi ajuta? Sunt sănătoasă, fac exerciţii fizice şi, cu toater acestea,nu pot avea un copil al meu?»", mai spune profesorul Patrizio, unul dintre cei mai buni specialişti din lume în probleme de fertilitate. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.