Granturi pentru controlul tabagismului si cancerului

06 Martie 2008
 

Un program inovator de granturi, în valoare de 33 de milioane de dolari, care se va întinde pe mai mulţi ani, menit să răspundă noilor provocări legate de controlul cancerului şi al tabagismului în Europa, va fi lansat de Fundaţia Pfizer. Prima serie de granturi Global Health Partnerships (Parteneriate Globale pentru Sănătate) a fost deja acordată pentru 15 organizaţii non- guvernamentale din 26 de ţări - de la Algeria, China şi Japonia, până în Italia, Brazilia şi Argentina.

 Unul din opt decese la nivel mondial sunt provocate de cancer, această maladie făcând mai multe victime decât SIDA, tuberculoza sau malaria la un loc. În secolul XX, tabagismul a ucis 100 de milioane de oameni în toată lumea. Potrivit raportului pe 2008 al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii, tabagismul va ucide peste 8 milioane de oameni anual, până în 2030, dacă nu se iau măsuri urgente. Se estimează că 80% din aceste decese se vor înregistra în ţările în curs de dezvoltare, care sunt cel mai puţin pregătite să rezolve problema din ce în ce mai grea reprezentată de cancer. De aceea, Parteneriatele Globale pentru Sănătate ale Fundaţiei Pfizer, promovarea controlului cancerului şi tabagismului, sprijină programe publice, inovatoare de sănătate, împreună cu subsidiarele Pfizer din Asia, Africa, Europa, America Latină şi Statele Unite.

 Stabilite prin colaborarea Fundaţiei Pfizer cu Pfizer Inc, primele granturi vor ajuta organizaţiile care se ocupa de controlul cancerului şi tabagismului să îşi construiască capacitatea prin training şi asistenţă tehnică, să elaboreze planuri naţionale de control al cancerului şi să îmbunătăţească serviciile acordate pacienţilor. ''Fundaţia Pfizer are un istoric solid ca pionier în susţinerea promovării unor programe eficiente în vederea îmbunătăţirii furnizării de servicii medicale şi a celor de prevenţie a bolii'', a declarat Robert Mallett, preşedintele Fundaţiei Pfizer. ''Cancerul nu are graniţe; doar prin investiţii permanente în cercetare, în vederea găsirii de noi tratamente şi medicamente, putem depăşi această criză globală a sănătăţii. Acest program ne poate ajuta să avem un impact măsurabil în promovarea eforturilor privind controlul cancerului şi tabagismului în întreaga lume'', a adăugat el.

 John R. Seffrin, doctor în filozofie şi CEO al Societăţii Americane pentru Cancer, a declarat că ''aceste granturi oferite de Fundaţia Pfizer permit construirea unor capacităţi de control al cancerului în părţi ale lumii care sunt cele mai vulnerabile la povara crescândă a cancerului în lume, precum şi promovarea misiunii de a salva vieţi şi a pune capăt suferinţelor provocate de această boală în întreaga lume''. El a adăugat că granturile vor ajuta şi la îmbunătăţirea schimbului de informaţii între liderii din domeniul controlului cancerului şi tabagismului, precum şi la dezvoltarea intervenţiilor urmărite şi a campaniilor educaţionale.

 ''Cea mai eficientă abordare în controlul cancerului este prevenirea apariţiei acestuia, în primul rând. Aplicând cercetări bazate pe probe, este posibil să prevenim în jur de 40% dintre cele peste 11 milioane de cazuri de cancer care apar în fiecare an în lume'', a declarat Franco Cavalli, preşedinte an Uniunii Internaţionale Împotriva Cancerului (UICC). El a subliniat că furnizorii de servicii medicale vor avea posibilitatea să măsoare mai bine cunoştinţele şi atitudinea faţă de riscurile cancerului şi să dezvolte programe publice de sănătate care să întărească comportamentele de reducere a riscurilor, cu ajutorul granturilor oferite de Fundaţia Pfizer. El a subliniat că civilizaţia contribuie la dezvoltarea acestei boli, între factorii implicaţi fiind fumatul activ şi pasiv, noxele, obiceiurile alimentare greşite, băuturile fermentate, printre care şi berea. Specialistul consideră că trebuie să se pună un accent mai mare pe prevenţie, iar în lupta împotriva acestei boli trebuie să se implice şi reprezentanţii de la mediu. /Rompres/

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.