Implant cu silicon sau cu ser fiziologic?

17 Ianuarie 2011
 

Fiecare dintre cele două tipuri de implanturi are avantaje şi dezavantaje ce trebuie cântărite. Forma şi consistenţa sânilor pe care o conferă un implant cu silicon este mai apropiată de cea naturală. Cel cu ser fiziologic presupune însă cicatrice mai mici.

Siliconul a pierdut din popularitate după ce câteva companii au pus pe piaţă implanturi de slabă calitate şi nesupuse testelor de siguranţă. Cel mai recent, vara trecută, medicii au descoperit că implanturile produse de compania franceză PIP, printre cele mai ieftine de pe piaţă, nu aveau învelişul protector, implicând un risc mult mai mare de spargere. Însă atâta vreme cât implantul cu silicon este procurat dintr-o sursă sigură şi este aprobat de autorităţile medicale, el poate fi utilizat cu încredere.

Care sunt deosebirile

Toate implanturile mamare au un înveliş din silicon solid şi o cavitate care poate fi umplută cu diverse soluţii. Cele mai folosite astăzi sunt serul fiziologic (soluţia salină) şi gelul siliconic coeziv, care nu curge şi nu migrează dacă învelişul se rupe. Implanturile cu ser fiziologic sunt de două tipuri: cu volum fix şi cu volum ajustabil. „Cele cu volum fix se umplu imediat după implantare cu volumul de ser fiziologic prestabilit. Implanturile cu volum ajustabil se umplu atât imediat după introducere, cu un volum stabilit iniţial, cât şi după câteva zile, pentru corecţie. Implanturile cu ser fiziologic au o valvă şi un furtun prin care se introduce serul, furtunul extrăgându-se după aceea", explică medicul specialist în chirurgie plastică şi reparatorie Radu Voicu de la Spitalul Universitar CF 2 din Bucureşti. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Frumusete
Vezi stiri din categoria: Frumusete
Vezi articole din categoria: Frumusete
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.