Inamici subestimati ai sexualitatii feminine

30 Iunie 2011
 

Unele probleme organice, dar mai ales agresiunile vieţii moderne pot afecta această funcţie complexă la orice vârstă. Ca şi în cazul problemelor masculine, tulburările sexuale feminine trebuie să fie investigate cu ajutorul unei echipe multidisciplinare.

Majoritatea disfuncţiilor sexuale feminine ţin de domeniul psihosexualităţii, sunt de părere specialiştii. Pentru o femeie care intră la menopauză, scăderea satisfacţiei sexuale poate fi pusă pe seama tulburărilor neuroendocrine obiective care însoţesc acest fenomen. Pentru o tânără pe care investigaţiile o declară sănătoasă, problema devine mai complicată. „Cuantificarea satisfacţiei vieţii sexuale ţine în proporţie de 80% de criterii subiective şi, de multe ori, nu patologia este cel mai mare inamic", este de părere medicul primar endocrinolog Delia Niţescu de la Policlinica Vitan din Capitală.

Diabetul zaharat scade excitaţia

Scăderea libidoului, tulburările de excitare, durerea din timpul actului sexual şi dificultatea de a atinge orgasmul sunt cele patru tipuri de disfuncţii sexuale feminine. „Printre problemele organice care stau frecvent la originea acestor probleme se numără diabetul zaharat, infecţiile urinare recurente cu Escherichia coli, precum şi cele genitale cu Gardnerella vaginalis sau cu Candida Albicans", ne spune medicul primar ginecolog Cezara Bucur de la Maternitatea Giuleşti. Astfel, diabetul duce la scăderea lubrifierii vaginale prin afectarea vaselor de sânge (angiopatie) şi a nervilor (neuropatie) de la nivel local. În plus, creşterea concentraţiei de glucoză în urină favorizează dezvoltarea de bacterii la nivelul organelor genitale şi apariţia de infecţii cauzatoare de dureri în timpul actului sexual.

Diabetul zaharat de tip II apare la vârste mai înaintate şi efectele sale se suprapun peste cele ale declinului estrogenic din perioada menopauzei, care duc la scăderea lubrifierii vaginale. Însă infecţiile urinare şi genitale pot apărea şi la tinere, iar tratarea lor nu elimină întotdeauna disconfortul actului sexual. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Viata sexuala
Vezi stiri din categoria: Viata sexuala
Vezi articole din categoria: Viata sexuala
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.