Insectele vor ajunge mancarea viitorului?

06 Martie 2008
 

Insectele au făcut parte din meniu la o întrunire de trei zile a Naţiunilor Unite, găzduită de Thailanda, unde experţi în domeniu au analizat valoarea nutriţională a micilor vieţuitoare şi modalităţile prin care acestea, considerate delicatese în unele ţări, pot fi crescute în „ferme” speciale. În timp ce mâncarea insectelor este folosită drept probă pentru concurenţii cei mai bravi la diverse show-uri de televiziune, Organizaţia pentru Alimente şi Agricultură a ONU (FAO) a precizat că aproximativ 1.400 de specii de insecte sunt mâncate în ţări din toate colţurile lumii. Printre cele mai populare delicatese se numără gândacii, albinele, greierii şi moliile, despre care FAO spune că sunt foarte nutritive, oferind la fel de multe proteine precum carnea sau peştele. FAO s-a întrunit în oraşul Chiang Mai din nordul Thailandei pentru a examina cum pot fi incluse insectele în alimentaţia omului modern şi cum pot fi ele crescute, la scară largă, pentru comercializare. /Rompres/ 

 
Clasificare stire: Nutritie
Vezi stiri din categoria: Nutritie
Vezi articole din categoria: Nutritie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.