Institutul Cantacuzino va relua productia de vaccinuri in termen de 12-18 luni

30 Octombrie 2012
 

Institutul Cantacuzino va relua producţia de vaccinuri, inclusiv a celui antigripal, într-un termen estimat la aproximativ un an-un an şi jumătate de la începerea discuţiilor privind reorganizarea unităţii, interval în care autorităţile vor continua achiziţiile din alte surse, a declarat Raed Arafat


Întrebat de jurnalişti când estimează că va fi reluată producţia de vaccinuri la Institutul Cantacuzino, inclusiv pentru vaccinul antigripal, subsecretarul de stat în Ministereul Sănătăţii Raed Arafat a arătat că acest termen este "cel puţin de ordinul lunilor, poate cel puţin un an".


El a arătat că acest termen poate ajunge şi la un an şi jumătate pentru anumite produse din cadrul celor sistate în prezent.


În aceste condiţii, autorităţile vor continua achiziţiile din alte surse, până când institutul îşi va relua "încet-încet" activitatea, a adăugat oficialul guvernamental.


Institutul Cantacuzino va fi reorganizat printr-un proces în urma căruia activitatea de cercetare-dezvoltare va rămâne autonomă şi susţinută de minister, iar producţia va fi manageriată de către compania de stat Antibiotice Iaşi.


Memorandumul privind reorganizarea institutului a fost aprobat marţi de Executiv.


Dozele pentru vaccinare vor fi cumpărate din străinătate, deoarece Institutul Cantacuzino şi-a închis linia de producţie.


Institutul de Cercetare Dezvoltare pentru Microbiologie şi Imunologie Cantacuzino este un producător autonom, cu gestiune financiară şi economică independentă, care are ca obiect de activitate producţia de vaccinuri şi activitate de cercetare-dezvoltare.


În luna iulie, Cepoi spunea că soluţia propusă de minister privind Institutul Cantacuzino este ca societatea Antibiotice Iaşi să investească în unitatea de producţie şi să preia şi Unifarm, creând astfel o structură de producţie şi distribuţie a medicamentelor, vaccinurilor şi imunomodulatoarelor.


Institutul Cantacuzino va deveni astfel o societate pe acţiuni, în care unul dintre acţionari va fi Antibiotice Iaşi, iar Unifarm va fi preluat ca distribuitor.


Institutul, care se număra printre cei mai apreciaţi producători de imunologice din lume, şi-a început declinul în februarie 2010, după ce Agenţia Naţională a Medicamentului (ANM) i-a retras autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injectabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standardul de bune practici de fabricaţie.


În aceste condiţii, unele programe naţionale de imunizare au fost blocate timp de mai multe luni, iar autorităţile au fost obligate să importe vaccinuri.


După reluarea producţiei de vaccin antigripal, a apărut o nouă problemă: multe loturi de vaccin antigripal fabricat la Cantacuzino au fost retrase în ianuarie 2012, din cauza unei concentraţii scăzute a tulpinei B.


În aprilie, sindicaliştii de la institut au pus închiderea liniilor de producţie a fiolelor pe seama managementului defectuos.  citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Spitale
Vezi stiri din categoria: Spitale
Vezi articole din categoria: Spitale
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.