Interventie de reconstituire a sanului, in premiera la Iasi

07 Aprilie 2008
 

O echipă de chirurgi esteticieni de la Spitalul Clinic de Urgenţe Sfântul Ioan din Iaşi a efectuat, în premieră, un implant mamar din ţesuturile şi muşchii pacientei. Prof.univ.dr. Theodor Stamate, şeful echipei de plasticieni de la Spitalul Clinic de Urgenţe, a declarat, pentru Rompres, că beneficiara acestei intervenţii neobişnuite este o tânără în vârstă de 21 de ani, studentă la medicină. Tânăra suferă de sindromul Poland, adică s-a născut fără sânul stâng din cauza hemitoracelui malformat. De asemenea, marele pectoral era, după cum susţine specialistul, o relicvă, iar marele dorsal lipsea astfel încât practic pielea era lipită direct de coaste.

 "Pacienta nu avea un muşchi în zona pectorală, motiv pentru care nu s-a putut face un implant cu silicon aşa cum se obişnuieşte. Aşa că am încercat o metodă nouă, de expandare de ţesuturi, pe care noutatea a fost că până acum o aplicam numai pentru refacerea cicatricilor", a declarat prof.univ.dr. Theodor Stamate. Potrivit acestuia, intervenţia este unică la nivel mondial, întrucât "sfântul google" nu i-a arătat nicio altă intervenţie chirurgicală asemănătoare. Profesorul ieşean susţine că noutatea constă în folosirea a o parte a marelui dorsal de pe partea dreaptă, după ce timp de patru luni s-a folosit un expander tisular (balonaş de silicon care, la interval de o săptămână, era injectat cu ser pentru expandarea ţesuturilor). După cele patru luni, a fost obţinut şi un mare dorsal cu lungime suficientă care să folosească drept "hamac" implantului de ţesut.

Practic, au fost combinate sub microscop operator două tehnici: cea a expandării tisulare prin care a fost obţinut un volum mai mare de ţesuturi şi transferul microchirurgical al acestora, precum şi tehnica de lipire a arterei nutritive şi a venelor comitante. Noutatea este transferul liber de pe partea stângă pe partea dreaptă. De asemenea, în timpul intervenţiei chirurgicale a fost scoasă punga de silicon. Singurul dezavantaj este faptul că, deşi va avea un aspect fizionomic plăcut, sânul reconstruit nu va fi funcţional în cazul în care tânăra va trebui să alăpteze.

Prof.dr.univ. Theodor Stamate a efectuat în urmă cu câţiva ani o intervenţie chirurgicală în premieră mondială, atunci când a transplantat degetul mare de la mâna stângă la mâna dreaptă a unui preot ortodox. Acesta îşi pierduse în timpul unui accident degetul mare de la mâna dreaptă, fapt care l-ar fi împiedicat să îşi mai practice meseria.

 
Clasificare stire: Frumusete
Vezi stiri din categoria: Frumusete
Vezi articole din categoria: Frumusete
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.