Ion Luchian, Senat: Noua lista de compensate si gratuite ar putea fi aplicata abia din 2014

29 Mai 2013
 

Presedintele Comisiei de sanatate din senat, dr. Ion Luchian, este de parere ca noua lista de medicamente compensate si gratuite, programata a fi lansata de la 1 iulie, va fi totusi aplicata abia de la 1 ianuarie 2014, din cauza constrangerilor financiare.


"In conditiile in care bugetul Ministerul Sanatatii este cu 12-13% mai mic in 2013, din cauza acordului cu FMI, care prevede stingerea arieratelor, cred ca noua lista de medicamente compensate si gratuite va fi aplicata incepand cu 2014", a declarat presedintele Comisiei de sanatate din senat, dr. Ion Luchian, prezent la Forumul Industriei Farmaceutice.


Noua lista de medicamente compensate si gratuite va implica costuri suplimentare.


Laurentiu Mihai, director executiv al Asociatiei Producatorilor de Medicamente Generice din Romania, a spus, facand o extrapolare a datelor din 2008, cand a avut loc ultima actualizare a listei, ca valoarea costurilor suplimentare se va ridica la 490 de milioane lei pe an, din care 400 de mil lei suportati de CNAS.


Acesta considera ca acoperirea prin sumele obtinute din colectarea taxei de claw-back a cheltuielilor suplimentare pentru lista de medicamentelor nu e o solutie.


"Sunt un sustinator al deschiderii listelor, dar promisiunea de plata la 60 de zile in 2014-2015 va fi respectata?" si-a aratat indoiala Robert Popescu, presedintele Asociatiei Distribuitorilor si Retailerilor Farmaceutici din Romania.


Ministerul Sanatatii anuntase ca va aplica o noua lista de medicamente gratuite si compensate incepand cu 1 iulie 2013.


Forumul Industriei Farmaceutice se desfasoara la Bucuresti, pe 30 mai, avand ca tema "Influenta politicilor sanitare asupra mecanismelor de business in industria farmaceutica".  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medici
Vezi stiri din categoria: Medici
Vezi articole din categoria: Medici
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.