Italienii fac cele mai multe operatii de cezariana

31 August 2010
 

Medicii italieni evita nasterile naturale si aleg mai tot timpul sa faca operatii cezariene. Ei cred ca spitalele lor sunt organizate prost si nu vor sa riste eventuale cereri de despagubire, dupa cum informeaza Agerpres.

Desi Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS) prevede ca operatiile de cezariana sa nu depaseasca 15% din totalul nasterilor, in Italia ele depasesc 38%. Mai exact, in Campania, cezarienele se cifreaza la 60%, iar in Sicilia la 52%.

"Sistemul nostru de asistenta la nastere are nevoie de intretinere. Avem structuri inadecvate. [...] Numai o treime din cezariene se datoreaza unor cauze clinice", a explicat Giorgio Vittori, presedintele Societatii Italiene de Ginecologie si Obstetrica (SIGO), adaugand ca celelalte operatii sunt dictate de temeri ale profesionistilor.

Statisticile sunt considerate acceptabile de catre dr. Giuseppe Ettore, directorul sectiei de pediatrie a Spitalului Garibaldi din Catania si responsabil regional al Asociatiei de obstetrica ginecologie care colaboreaza cu asesoratul sanatatii din Sicilia. citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Sarcina
Vezi stiri din categoria: Sarcina
Vezi articole din categoria: Sarcina
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.