La fiecare 9 minute un roman este diagnosticat cu sindrom coronarian acut

24 Iunie 2014
 

La fiecare 9 minute, un român este diagnosticat cu sindrom coronarian acut (SCA), iar una din şase persoane diagnosticate cu această boală moare la un an de la stabilirea diagnosticului, afirmă preşedintele Fundaţiei Române a Inimii, Dan Gaiţă.


Bolile cardiovasculare sunt principala cauză de mortalitate din lume, iar situaţia va rămâne la fel şi în următorii 20 de ani, România rămânând una din ţările cu risc crescut, a declarat profesorul Gaiţă, la European Heart Network Annual Workshop and General Assembly, eveniment organizat de Fundaţia Română a Inimii la Bucureşti.


Aproximativ 150.000 de români mor anual din cauza bolilor cardiovasculare, reprezentând circa 60 la sută din totalul deceselor înregistrate.


Estimările indică date la fel de alarmante pe viitor, din cauza perpetuării factorilor de risc cardiovascular: hipertensiune arterială, dislipidemie, diabet zaharat, obezitate, fumat, sedentarism.


Potrivit preşedintelui Fundaţiei Române a Inimii, alarmant este că a scăzut şi vârsta la care apare boala de inimă, pentru că toată această patologie este cauzată de modul de viaţă. "Boli care apăreau la 40 - 50 - 60 de ani apar acum la 20 de ani", a declarat Dan Gaiţă.


"La nivelul Uniunii Europene, bolile cardiovasculare ucid aproximativ două milioane de cetăţeni anual, cât o Slovenie întreagă, mai mult decât toate formele de cancer la un loc. Deşi în unele ţări mortalitatea este în scădere, la nivel global situaţia se înrăutăţeşte, pe fondul creşterii tulburărilor metabolice (în special diabet zaharat şi obezitate) şi a unei populaţii îmbătrânite", a declarat Fausto Pinto, preşedintele Societăţii Europene de Cardiologie.


Sindromul coronarian acut (SCA) reprezintă principala cauză de mortalitate cardiovasculară în România, prin numărul mare de cazuri - aproximativ 59.000 pe an - şi mortalitatea ridicată - unul din şase pacienţi decedează la un an de la stabilirea diagnosticului.


SCA se defineşte prin incapacitatea sângelui de a circula, ca urmare a îngustării arterelor. Depistată la timp, boala este tratabilă, însă riscul cardiovascular rămâne crescut, iar tratamentul prescris de medicul cardiolog trebuie respectat cu stricteţe, a explicat Dan Gaiţă.


"Deşi cei mai importanţi factori de risc ai bolilor de inimă şi ai accidentelor vasculare cerebrale sunt dieta nesănătoasă, lipsa de activitate fizică şi consumul de tutun, adeseori schimbarea acestora nu este suficientă, ci este nevoie şi de intervenţii coronariene şi tratament medicamentos. Astfel, pentru tratamentul bolilor cardiovasculare, au fost lansate pe piaţa din România medicamente foarte eficiente, de nouă generaţie, însă pacienţii trebuie să respecte în totalitate sfaturile medicului şi să combine aceste medicamente cu un stil de viaţă optimizat. De subliniat este faptul că tratamentele prescrise de medic trebuie urmate pe termen lung şi nu întrerupte de îndată ce simptomele bolii au fost ameliorate", a mai spus preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.  citeste mai mult...

Sursa Descopera

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.