Lista metodelor naturale de a trata ciupiturile de tantari

26 Iunie 2012
 

Apariţia ţânţarilor ne dă mari bătăi de cap. Dincolo de faptul că aceste insecte ne pot pune viaţa în pericol, deoarece atunci când suntem ciupiţi de aceste insecte riscăm să facem un şoc anafilactic, mai ales dacă suntem alergici la ciupiturile lor, cei mai mulţi dintre noi suferă din cauza umflăturilor apărute după ce am fost înţepaţi, care provoacă senzaţia de mâncărime.

Potrivit specialiştilor, deşi pe piaţa farmaceutică există soluţii care ţin la distanţă aceste insecte, niciunul nu este eficient 100%, notează Huffinghton Post.

„Ţânţarii ‘injectează’ în organism o substanţă care provoacă la nivelul pielii o umflături şi senzaţia de mâncărime. Apariţia inflamaţiei la nivelul pielii este o reacţie absolut normală a corpului. În momentul în care suntem ciupiţi de un ţânţar corpul începe să elibereze histamine, o substanţă care semnalează o reacţie alergică”, a declarat dr. B. Neal Schultz, medic dermatolog.

Specialistul spune că, deşi primul instinct este să ne scărpinăm, este indicat să evităm să facem acest gest, deoarece ne facem mai mult rău. Potrivit medicului, atunci când ne scărpinăm la nivelul pielii producem anumite microfisuri, care cresc riscul apariţiei unei infecţii, mai ales dacă suntem murdari pe mâini. „Atunci când ne scărpinăm nu facem nimic altceva decât să ne înrăutăţim situaţia, deoarece senzaţia de mâncărime se va accentua”, a precizat dr. B. Neal Schultz.  citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Remedii naturiste
Vezi stiri din categoria: Remedii naturiste
Vezi articole din categoria: Remedii naturiste
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.