Lovirea personalului medical va fi pedepsita cu inchisoare

23 Octombrie 2012
 

 Camera Deputatilor a adoptat legea prin care agresorii medicilor, asistentilor medicali si cei ai soferilor de ambulanta vor fi pedepsiti. Legea a fost votata cu 186 de voturi "pentru".


Prin urmare, amenintarile, lovirea, vatamarea corporala si vatamarea corporala grava savarsite impotriva personalului sanitar aflat in exercitiul functiunii vor fi pedepsite prin stabilirea unor pedepse similare celor prevazute de Codul penal pentru infractiunea de ultraj.


"Amenintarea savarsita nemijlocit sau prin mijloace de comunicare directa contra unui medic, asistent medical, sofer de autosanitara, ambulantier sau orice alt fel de personal din sistemul sanitar aflat in exercitiul functiunii, ori pentru fapte indeplinite in exercitiul functiunii, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 2 ani sau cu amenda", se arata in proiect.


Legea va descuraja activitatea fata de personalul medical


Dr. Tudor Ciuhodaru a depus un prim proiect in acest sens in urma cu doi ani, considerand ca odata cu adoptarea lui va fi descurajata agresivitatea fata de medici si asistenti medicali.


"Motivele acestei legi sunt clare: pe de o parte, din ce in ce mai multi dintre cei care incearca sa salveze vieti sunt agresati, umiliti, injunghiati, batuti, de multe ori chiar de catre cei carora le salveaza viata, iar pe de alta parte asa zisele sisteme in care s-au investit sute de mii de euro au dovedit doar ca nu exista mijloace eficente de protectie sau acestea sunt iluzorii", a declarat dr. Tudor Ciuhodaru.


Medicul urgentist spune ca nu de putine ori colegii sai de la ambulanta si SMURD au fost facuti raspunzatori pentru deteriorarea continua a conditiilor in care se desfasora actul medical si de neajunsurile unui sistem dominat de subfinantare, coruptie, ineficienta.


Proiectul de lege pentru completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii a fost propus de Guvern si dezbatut de Camera Deputatilor in calitate de for decizional. citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medici
Vezi stiri din categoria: Medici
Vezi articole din categoria: Medici
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.