Mai putine medicamente compensate

31 Martie 2005
 

Ministerul Sanatatii a decis ca lista de medicamente compensate si gratuite sa fie mai scurta. In plus, programul care compensa medicamente in proportie de 90% va fi desfiintat. Acest program va mai functiona doar in luna martie, pina va intra in vigoare noua lista, a declarat ieri Mircea Cinteza, ministrul sanatatii. Potrivit noii liste realizate de specialistii MS, medicamentele vor fi compensate in doua trepte, in proportie de 80%, respectiv 40%. Compensarea este insa orientativa, ea putind fi mai mare sau mai mica, in functie de calculul costurilor. In urmatoarele 30 de zile vom analiza sugestiile si vom scoate sau vom adauga medicamente pe lista. Modificari pot aparea mai ales pe lista a doua unde, din cauza lipsei timpului, nu au fost inca luate in discutie citeva dosare de medicamente noi. Vom efectua calculul costurilor pentru a putea sa stabilim nivelul de compensare, a adaugat Cinteza. Pe prima lista de compensare figureaza 113 medicamente, iar pe cea
de-a doua 117. Lista de medicamente gratuite cuprinde 150 de pozitii. Numarul medicamentelor este sensibil mai redus fata de anul trecut, cind pe lista de medicamente compensate figurau 248 de pozitii, iar pe cea de gratuitati 214. Preturile medicamentelor vor fi recalculate in functie de cursul valutar. In acest fel vom face o economie de 1.400 de miliarde lei, din care vom putea cumpara mai multe medicamente. Pretul unor medicamente s-ar putea ieftini, iar al altora ar putea ramine la acelasi nivel, a mai spus ministrul sanatatii.

 
Clasificare stire: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.