Masuri privind revizuirea listei de medicamente compensate si gratuite

19 Martie 2012
 

Lista cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor de care beneficiaza asiguratii va suferi cateva modificari.

Motivul emiterii actului normativ il constituie limitarea si excluderea unor medicamente de care beneficiaza asiguratii pentru indicatii terapeutice care nu se regasesc in autorizatia de punere pe piata a producatorului.

In prezent, in cadrul sistemului de asigurari sociale de sanatate din Romania, persoanele diagnosticate cu hepatite cronice sau ciroza hepatica si cele incluse in Programul national de transplant beneficiaza de tratament ambulatoriu si spitalicesc de medicamente corespunzatoare in regim de compensare 100%.

Doua categorii de recomandari, desprinse din raportul NICE

Analiza efectuata de expertii britanici ai National Institute for Health and Clinical Excellence (NICE) a aratat ca nu exista aprobare de utilizare a medicamentelor de uz uman corespunzatoare DCI-Epoetinum alfa respectiv DCI - Epoetinum beta, conform Rezumatului caracteristicilor produsului, pentru tratamentul anemiei provocate de ribavirin la pacientii cu hepatita C si nici pentru tratamentul pacientilor cu transplant de organe.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.