Medicament experimental eficient impotriva efectelor radiatiilor

07 Mai 2008
 

Un medicament experimental testat pe animale a avut efectul protejării celulelor sănătoase gastro-intestinale şi a măduvei spinării împotriva radiaţiilor din tratamentele oncologice. Deşi radiologia este o armă eficientă pentru distrugerea ţesuturilor tumorale, de cele mai multe ori în aceleaşi timp cu acestea sunt distruse şi celulele sănătoase. Din aceste motive medicii sunt în căutarea unor tratamente eficiente pentru reducerea efectelor devastatoare ale radiaţiilor asupra celulelor sănătoase, explică autorii unui nou studiu publicat în revista americană Science.

Noul medicament denumit CBLB502, a fost testat pe cobai şi pe maimuţe şi poate proteja celulele gastro-intestinale şi măduva osoasă a acestor animale, fără a reduce în nici un fel eficienţa tratamentului radiologic asupra celulelor canceroase, precizează Lyudmila Burdelya de la Roswell Park Cancer Institute (New York), coordonatoarea acestui studiu.

 O singură doză din acest medicament este suficientă pentru a proteja cobaii şi maimuţele împotriva unor doze mortale de radiaţii, se precizează în acest studiu. Testele pe voluntari umani ar putea începe în această vară. /Rompres/ 

 

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.