Medicamentele anticolesterol diminueaza, se pare, si depresiile

28 Martie 2012
 

Statinele, medicamente destinate scaderii colesterolului, au, se pare, si alte efecte benefice. Un nou studiu publicat la 21 februarie în The Journal of Clinical Psychiatry arata ca ele ar reduce si riscul de depresie, scrie Le Figaro în editia de marti.O echipa de cercetatori americani a urmarit timp de sase ani un grup de 965 de pacienti bolnavi de cardiopatie si tratati în diferite clinici din California. 65% dintre acestia luau statine în cadrul tratamentului.

Deoarece existau date care se contraziceau în legatura cu efectele statinelor, autorii studiului au evaluat legatura dintre aceste medicamente si tulburarile afective la cei 965 de pacienti timp de mai multi ani. Simptomele depresive au fost evaluate în fiecare an cu ajutorul unui chestionar (Patient Health Questionnaire) care a permis masurarea frecventei diferitelor simptome într-un interval de doua saptamani: tristete accentuata, oboseala, ganduri sinucigase etc.

Autorii au observat ca pacientii care luau statine aveau un nivel de depresie în medie mai mic decat cei care nu luau si aceasta diferenta s-a confirmat, ea chiar a crescut de-a lungul perioadei de observare. Dupa sase ani de observare, 28% dintre persoanele care luau statine au avut în final cel putin un episod depresiv minor sau mai grav, fata de 40% din cei din cealalta categorie.  citeste mai mult...

Sursa Informatia medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.