Medicamentele foarte ieftine ar putea fi achizitionate centralizat, prin Unifarm

07 Noiembrie 2012
 

Ministerul Sanatatii a identificat 100 de produse medicamentoase cu risc crescut de discontinuitate in aprovizionarea spitalelor. Pentru a putea evita problemele in aprovizionarea cu medicamente, care sunt foarte ieftine sau nu prezinta interes comercial pentru companii, Ministerul a luat decizia de a pune in dezbatere publica un ordin prin care se vrea achizitionarea centralizata a produselor medicamentoase la nivelul Unifarm.


"Avem o Comisie desemnata prin Ordin de ministru care monitorizeaza in permanenta piata, pentru a identifica si alte produse la care pacientii au acces cu dificultate. Sunt situatii in care aceste medicamente nu mai prezinta interes comercial pentru producatori si distribuitori, sau sitaatii cand productia este oprita", a declarat dr. Raed Arafat, ministrul Sanatatii.


Medicul a explicat ca pana acum licitatia pentru aceste medicamente era facuta la nivelul fiecarei unitati sanitare in parte.


"Avem doua solutii pe care in prezent le dezbatem. Putem merge pe obligativitatea unitatilor sanitare de a realiza licitatii pe acord cadru cu o durata de 3 ani pentru achzitia medicamentelor. Dar o masura viabila mi se pare achizitionarea, eventual, prin compania nationala Unifarm, prin licitatia nationala", a completat ministrul.


MS a pus in dezbatere publica un proiect de ordin pentru aprobarea listei cuprinzand denumirile comune internationale corespunzatoare medicamentelor cu risc crescut de discontinuitate in spitale.


Proiectul de ordin il puteti consulta AICI si cuprinde lista medicamentelor incluse in ghidurile clinice, schemele sau protocoalele terapeutice cu probleme in aprovizionare.


Dr. Raed Arafat, proaspat instalat in fotoliul de ministru al sanatatii, a fost prezent la Palatul Parlamentului, la conferinta "Rolul societatilor mutuale si al celor comerciale in sistemul de asigurari de sanatate din Romania", eveniment organizat de Tarus Media.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.