Medicamentele ieftine nu vor fi eliminate de pe lista de compensate

29 Octombrie 2013
 

Ministerul Sanatatii atrage atentia ca nu si-a exprimat in niciun moment intentia de a elimina medicamentele generice din lista de compensate, conform Agerpres.

 

“Principalul obiectiv al Ministerului Sanatatii in ceea ce priveste reactualizarea listei de medicamente compensate il reprezinta cresterea accesului pacientilor romani la medicamente inovatoare conform noilor tehnologii, mai ales in patologiile la care acestea pot contribui la o ameliorare a starii de sanatate”, se arata intr-un comunicat.

 

Ministerul Sanatatii a subliniat ca doreste sa incurajeze consumul de medicamente generice, conform obiectivelor asumate, dar si acordului cu organismele financiare internationale.

 

Politica publica in ceea ce priveste compensarea medicamentelor o realizeaza numai Ministerul Sanatatii, in numele Guvernului Romaniei, si nu reprezentantii altor institutii.

 

“In acest sens, Ministerul Sanatatii subliniaza inca o data intentia de a introduce pe reteta compensata, incepand cu viitorul contract cadru, medicamentul de referinta, astfel incat pacientul sa fie corect informat si sa aiba posibilitatea de a-si alege medicamentul cel mai ieftin. In consecinta, Ministerul Sanatatii va actiona in continuare potrivit prevederilor din Programul de Guvernare”, se sustine intr-un comunicat al Ministerului Sanatatii.

 

Precizarile Ministerului Sanatatii au aparut ca urmare a informatiilor din mass-media, conform carora ministerul “ar lua in considerare scoaterea medicamentelor generice din lista de medicamente compensate si limitarea accesului populatiei la medicamente cu pret accesibil”, se mai arata in comunicat.

 

Pozitia APMGR

 

Totul a pornit de la Asociatia Producatorilor de Medicamente Generice din Romania (APMGR) care atragea atentia ca eliminarea medicamentelor ieftine din lista de medicamente compensate ar afecta grav populatia cu venituri reduse si majoritatea pacientilor cronici din Romania.

  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.