Medicamentele pe baza de diclofenac cresc riscul cardiovascular

07 Noiembrie 2012
 

Medicamentele care contin diclofenac au fost supuse unei analize de catre Agentia Europeana a Medicamentului. Autoritatea evalueaza riscul cardiovascular asociat medicamentelor pe baza de diclofenac.


Comitetul Stiintific pentru Medicamente de Uz Uman (CHMP) al EMA a ajuns la concluzia ca ultimele date aparute in cadrul unei analize ofera dovezi suplimentare privind riscul cunoscut al acestor medicamente.


In general, pentru diclofenac, studiile indica in mod consecvent un risc usor crescut comparativ cu alte AINS, similar riscului inhibitorilor de ciclooxigenaza COX2 (o alta clasa de antialgice).


Analiza va cuprinde medicamentele care contin diclofenac cu formulari pentru uz sistemic (precum cele administrate pe cale orala sau parenterala). EMA va evalua impactul celor mai recente informatii privind raportul risc-beneficiu in cazul diclofenacului si va avea in vedere necesitatea de actualizare a recomandarilor curente de prescriere privitoare la riscul cardiovascular.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.