Medici din Romania vor profesa in "Garda Medicala" din Italia

27 August 2012
 

 Aproape 100 de medici din Romania, Rusia, Republica Moldova si Maroc au candidat la concursul organizat de Azienda Sanitaria Locale din Milano pentru serviciul Garzii medicale, anunta Agerpres. Cei 99 de candidati au avut la dispozitie 300 de posturi.

Listele au fost publicate de ASL la 22 august, iar rezultatul a fost putin incurajator, avand in vedere ca necesarul este de cel putin 300 de medici. Conform rezultatelor, dintre cei 99 de candidati care s-au prezentat la concurs, trei nu au fost admisi. Unul din cinci candidati este strain.

"Aceasta situatie continua de ani de zile: medicii din serviciul continuitatii asistentiale lucreaza mult si sunt platiti cu tarif orar redus. Multi considera ca nu merita sa urmeze acest traseu", afirma sindicatele din domeniul sanitar.

Anual, departamentul sanatatii calculeaza cati medici din serviciul continuitatii asistentiale sunt necesari in Lombardia. Practic, cartografiaza intreg teritoriul si stabileste nevoile de ingrijire ale fiecarei provincii pe baza numarului de locuitori si de medici deja prezenti. Aproximativ 300 sunt necesari la Milano, unde exista peste un milion 200.000 de locuitori de ingrijit si sute de mii de nerezidenti. De aici numarul de ore (mai mare comparativ cu anii precedenti) scos la ultimul concurs regional, publicat la 26 aprilie: 6.528 pentru orasul Milano, peste 10.000 in provincie. Este vorba de o treime din nevoia regionala - in Lombardia, aproximativ 30.000 de ore fac obiectul concursului. citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medici
Vezi stiri din categoria: Medici
Vezi articole din categoria: Medici
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.