Medicii de familie nu mai prescriu erdosteina. Gingko Biloba, prescris doar cu scrisoare medicala

15 Mai 2012
 

Gingko Biloba poate fi prescris de catre medicii specialisti neurologi, psihiatri si geriatri. Ele pot fi recomandate si de catre medicii de familie, in tratament cronic doar pe baza unei scrisori medicale de la un medic apartinand uneia dintre cele 3 specialitati mentionate, se arata in Ordinul CNAS 118 din 27 aprilie 2012, publicat in Monitorul Oficial din 10 mai.

Scrisoare medicala pe baza careia medicina din medicina primara pot prescrie Gingko Biloba trebuie reinnoita cel putin anual.

Medicamnetele sunt indicate in sindroamele dementiale de severitate usoara/moderata, din boala Alzheimer sau demente mixte - de cauza vasculara si neurodegenerativa. Doza obisnuita este de 120 mg extract standardizat de Gingko biloba (3 comprimate/zi) in timpul mesei. Pot fi prescrise si picaturi orale solutie - 1 doza de 1 ml/40 mg de extract de Gingko de 3 ori/zi diluat in apa in timpul meselor.

Erdosteina - presccrisa doar de pneumologi si medici internisti

Ordinul mai cuprinde si o anexa referitoare la administrarea si indicatiile erdosteinei in tratamentul bronhopneumopatiei obstructive cronice.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medicamente si tratamente
Vezi stiri din categoria: Medicamente si tratamente
Vezi articole din categoria: Medicamente si tratamente
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.