Medicii dentisti si farmacistii isi pot exercita profesia si daca sunt demnitari

05 Iunie 2013
 

Deputatii au decis miercuri, 5 iunie, ca medicii dentisti si farmacistii sa-si poata exercita profesia in unitati medicale private sau de stat si dupa ce sunt alesi intr-o functie publica, acordand vot favorabil proiectului de lege privind modificarea si completarea Legii 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, transmite Agerpres.


Pentru proiectul de lege au votat 242 de deputati, 26 impotriva, existand si o abtinere, Camera Deputatilor fiind decizionala in acest caz.


Proiectul de lege nr.699/2010, care a fost introdus suplimentar pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputatilor la propunerea liberalului Andrei Gerea, a fost sustinut de Ministerul Sanatatii si a primit avize favorabile de la Comisia de sanatate din Camera Deputatilor si de la Comisia de munca, precum si avize negative de la Comisiile juridica si de administratie.


Presedintele Comisiei de sanatate si familie din Camera Deputatilor, social-democrata Rodica Nassar, initiatoarea propunerii, a subliniat, de la tribuna, ca aceasta are ca obiectiv principal modificarea si completarea Legii nr.95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii, in vederea crearii cadrului legal pentru ca medicii dentisti si farmacistii, care sunt alesi intr-o functie de demnitate publica, sa isi poata practica profesia de medic dentist sau medic dentist sef, respectiv farmacist sau farmacist sef in unitati sanitare publice si private si a adaugat ca raportul comisiei a fost adoptat cu majoritate de voturi.


In opinia deputatului PP-DD Tudor Ciuhodaru, proiectul de lege permite pacientilor si medicilor sa aiba o viata normala in Romania.


Deputatul PDL Tinel Gheorghe a solicitat, in numele grupului parlamentar, reintoarcerea proiectului la comisie pentru a fi reanalizat. in opinia acestuia, ar trebui luate in calcul toate profesiile liberale, nu doar medicii dentisti si farmacisti.


Subliniind avizul negativ al Comisiei juridice, Tinel Gheorghe considera ca, daca acest act normativ ar intra in vigoare, "ar fi un haos de nedescris".


"Cred ca nu intamplator Comisia juridica a dat un aviz negativ acestui proiect de act normativ. (...) Ma gandesc sa propun reintoarcerea la comisie si sa o regandim, pentru ca, inca o data, plecam din start cu o redeschidere a Cutiei Pandorei. Am avut discutii la Legea invatamantului cu ei care ocupau functii la universitati si ati vazut ce scandal a fost pana cand unii au inteles sa se retraga, sa aleaga intre calitatea de parlamentar si cea de functie de conducere. Dar sa identificam toate profesiile ca liberale, da, si avocatii sa practice, sigur nu toti, si toti ceilalti care se identifica. Propun in numele grupului parlamentar al PDL reintoarcerea la comisie pentru a reanaliza acest proiect de act normativ", a aratat Tinel Gheorghe.


Propunerea acestuia a fost respinsa cu majoritate de voturi.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Medici
Vezi stiri din categoria: Medici
Vezi articole din categoria: Medici
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.