Membru al Comisiei care stabileste lista compensatelor, sef la o firma de medicamente

31 Martie 2005
 

Unul dintre membrii comisiei din Ministerul Sanatatii, care a stabilit noua lista de medicamente compensate si gratuite, are mari interese in industria farmaceutica. Farm. Dumitru Lupuliasa a fost numit de actualul ministru al Sanatatii in Comisia de Strategie Terapeutica, responsabila de intocmirea noilor liste de medicamente compensate si gratuite. Ministrul Cinteza a spus, dupa ce a format aceasta comisie, ca este una de "profesionisti desavarsiti". Dar nu a suflat o vorba despre faptul ca, de exemplu, farm. Lupuliasa a fost in centrul mai multor scandaluri din domeniu. In noiembrie 2003, Ionel Blanculescu, pe atunci ministru al Sanatatii si al Autoritatii de Control, ii cerea demisia lui Lupuliasa din Consiliul Stiintific al Agentiei Nationale a Medicamentului (ANM), deoarece era membru in Consiliul de Administratie al Sicomed, una dintre cele mai mari fabrici de medicamente din Romania. Nu doar ca Lupuliasa n-a renuntat la pozitia din CA, dar a si fost reales pentru un nou mandat de 4 ani la Sicomed. Lupuliasa este si presedinte al Colegiului Farmacistilor din Romania (CFR). De asemenea, seful Colegiului este actionar la trei farmacii, dintre care doua in Bucuresti si una la Suceava, precum si la o societate farmaceutica din Satu Mare. Nu este nevoie de o investigatie de cateva zile pentru a se descoperi celelalte interese ale farm. Lupuliasa, toate acestea fiind trecute in propria declaratie in calitate de membru in Consiliul Stiintific al ANM. Acesta este si profesor la Universitatea de Medicina si Farmacie Carol Davila din Capitala, avandu-l coleg pe ministrul Cinteza. In 1998, Lupuliasa a fost implicat si in scandalul falsificarii listei de medicamente compensate si gratuite. De altfel, si ceilalti membri ai Comisiei de Strategie Terapeutica au fost alesi pe spranceana de prof. Mircea Cinteza. Cei mai multi se afla in conducerea Colegiului Medicilor din Romania (unde locul de presedinte ii este pastrat ministrului pana la finalul mandatului) sau de la Colegiul Medicilor din Bucuresti, dar si reprezentanti de marca ai universitatilor de profil. Alti trei membri ai comisiei ii sunt colegi ministrului Cinteza, la Spitalul Universitar Bucuresti. De asemenea, Cinteza a fost acuzat de fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate ca a numit reprezentantul din partea CNAS in aceeasi comisie fara a se cere acordul conducerii acestei institutii.

 
Clasificare stire: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.