Metale grele identificate in produse cosmetice pentru femei

13 Aprilie 2011
 

Comisarii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor (ANPC) au dispus eliminarea de pe piata a unor produse cosmetice pentru femei, comercializate de operatori economici din judetul Ilfov, considerate a fi periculoase pentru sanatate prin continutul de metale grele (crom, plumb si cadmiu), se arata intr-un comunicat ANPC.

In data de 23 martie, secretarul de stat Constantin Cerbulescu, presedintele ANPC, a dispus o actiune operativa de control privind respectarea prevederilor legale la comercializarea produselor cosmetice.

Au fost prelevate si analizate probe de produse cosmetice comercializate de catre operatori economici din judetul Ilfov.

Analizele efectuate de Centrul National pentru Incercarea si Expertizarea Produselor 'Larex' Bucuresti au indicat prezenta de metale grele (crom, plumb si cadmiu) in probele prelevate, contrar Directivei 76/768/EEC conform careia acestea nu sunt admise in produsele cosmetice.

Intre produsele cosmetice analizate s-au aflat: lip gloss 'Chissa', fardul pentru obraz 'Terracotta - Chissa', fardul pentru pleoape 12 culori 'Baolishi', tusul de ochi 'Chissa' si mascara - Perfect Volume 'Chissa'. citeste mai mult...

Sursa Informatia medicala

 
Clasificare stire: Frumusete
Vezi stiri din categoria: Frumusete
Vezi articole din categoria: Frumusete
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.