Mic ghid de homeopatie

23 Ianuarie 2011
 

Prevenirea şi tratarea diverselor afecţiuni se poate realiza şi cu ajutorul homeopatiei. Avantajul acestei terapii este că se poate folosi atât în paralel cu medicina clasică, deoarece nu interactionează cu medicamentele de sinteză, cât si ca metodă de tratament de sine stătătoare.

Homeopatia şi-a câştigat statutul de metodă terapeutică ştiinţifică în urmă cu cinci ani. Cu toate acestea, încă mai există voci care afirmă că homeo­patia este o pseudostiintă care se bazează pe efectul placebo. Aceste acuzatii însă nu se sustin, deoarece remediile homeopatice, în ciuda substanţelor de bază în cantităţi foarte mici, au efect terapeutic. Homeopatia se bazează pe legea similitudinii. Mai exact, orice substanţă care, în doză mare, produce simptome negative unui organism sănătos poate fi folosită pentru tratarea unui bolnav care prezintă aceleasi simptome, dar într-o formă foarte diluată. În termeni populari, terapia acţionează pe principiul „cui pe cui se scoate". De exemplu, în doze homeopatice, cafeaua este utilizată pentru a induce somnul, desi este un excitant al sistemului nervos.


Comunicarea medic-pacient, esenţială

Prescrierea unui tratament homeopatic se face numai după o consultaţie individuală. Aceasta deoarece homeopatia tratează bolnavul, si nu boala, întrucât consideră simptomele bolilor ca fiind expresia unui dezechilibru al organismului. Astfel, pe lângă simptomele fizice, medicul homeopat va trece în revistă şi starea emoţională a persoanei în cauză. Prin urmare, comunicarea dintre medicul homeopat şi bolnav joacă un rol esenţial în alegerea substanţelor terapeutice. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Homeopatie
Vezi stiri din categoria: Homeopatie
Vezi articole din categoria: Homeopatie
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.