Ministrul sanatatii acuza fosta guvernare

31 Martie 2005
 

Criza medicamentelor se adinceste pe zi ce trece. Daca nu va fi gasita o solutie, farmacistii ameninta cu intreruperea eliberarii de medicamente compensate de la 1 martie. In replica, ministrul Cinteza sustine ca aceste lucruri se intimpla din cauza compensarii medicamentelor cu 90%.

?Primim telefoane de la farmacisti din toata tara care se intreaba daca sa intrerupa eliberarea compensatelor. Vin distribuitorii sa-si ceara banii, au inceput chiar executari silite?, ne-a declarat Elena Popescu, vicepresedintele Colegiului Farmacistilor din Romania.
Potrivit acesteia, problema cea mai presanta o reprezinta adoptarea ordonantei care sa stabileasca modalitatile de plata a medicamentelor. Din august 2004, dupa introducerea sistemului de compensare cu 90%, a crescut foarte mult valoarea retetelor compensate. Farmaciile au eliberat retete peste valoarea de contractare, avind promisiuni ca vor fi decontate. ?Am tot sperat ca se va stabili cind si cum vor fi platite.
Ordonanta care reglementeaza aceste lucruri am inteles ca a fost returnata de la guvern. In prezent, Casa Nationala a Asigurarilor de Sanatate nici sa vrea si nu ne poate plati pentru ca nu are baza legala?, a adaugat Elena Popescu. Deocamdata, nu exista farmacii care sa refuze eliberarea medicamentelor compensate. ?Noi nu vrem sa adincim criza?, sustine vicepresedintele Colegiului Farmacistilor.
Potrivit precizarilor sale, Bucurestiul pare a fi cel mai grav afectat, existind facturi din iulie si august pe care CNAS nu le-a primit. Datoriile acumulate sint in prezent de peste 3.000 de miliarde de lei, din 2004.
Mircea Cinteza, ministrul sanatatii, spune ca se cauta inca de la inceputul mandatului o solutie legala de rezolvare a problemei. El a declarat insa ca ?medicamentele compensate cu 90% au adus un dezechilibru si chiar riscul blocarii sistemului?, afirmatie care arunca responsabilitatea crizei in sarcina fostului guvern.

 
Clasificare stire: Diverse
Vezi stiri din categoria: Diverse
Vezi articole din categoria: Diverse
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.