Mituri demontate despre orgasm

17 Octombrie 2011
 

Probabilitatea de a concepe un copil nu depinde de atingereapunctului maxim al plăcerii sexuale, contrar unor opinii.

Unul dintre cele mai vehiculate mituri privind orgasmul este că punctul maxim al plăcerii sexuale trebuie să fie întotdeauna exploziv. Ei bine, şi femeile, şi bărbaţii pot avea orgasme de intensitate mai mică. Acele contracţii ritmice ale musculaturii din zona pelviană, care produc plăcere intensă, pot să nu apară la fiecare contact sexual. Există însă şi în asemenea situaţii un punct maxim al excitării sexuale, iar acesta este tot o formă de orgasm. Motivele pentru care orgasmul variază în intensitate pot fi de natură fizică (oboseala, intervalul de timp care a trecut de la ultimul contact sexual) sau psihologică (dispoziţia, aşteptările pe care le are persoana respectivă, relaţia pe care o are cu partenerul).

„Bărbaţii ating întotdeauna climaxul când ejaculează"

Potrivit unor sondaje americane, doar 65% din reprezentanţii sexului masculin au orgasm la fiecare contact intim. Şi ei, ca şi femeile, pot să fie prea obosiţi, stresaţi, îngânduraţi şi pot să nu aibă dispoziţia necesară pentru sex. În asemenea condiţii, excitaţia poate să nu fie suficient de intensă pentru a atinge culmile plăcerii. Tot un studiu american mai spunea că un bărbat din patru a mimat punctul culminant cel puţin o dată în viaţă.

„Orgasmul vaginal este mai intens decât cel clitoridian"

Diferenţa dintre cele două este dată de zona stimulată, şi nu de intensitate. Unii sexologi susţin că orgasmul clitoridian este mai puternic, similar celui pe care-l experimentează bărbaţii, iar cel vaginal este mai feminin: mai blând, dar cu o durată mai lungă şi care se poate repeta în timpul unui contact sexual. Orgasmul clitoridian nu poate fi atins decât o dată, cel mult de două ori la un contact, deoarece clitorisul devine sensibil ulterior. În cele din urmă, preferinţa pentru un tip de orgasm sau altul este subiectivă.

Nicio zonă erogenă nu este mai „bună" decât alta. De altfel, la începutul anului trecut, cercetătorii britanici de la Royal College din Londra susţineau că punctul G nu există. El ar fi doar rezultatul imaginaţiei feminine, amplificat de sexologi şi de articolele din reviste, spune Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică şi coautor al unui studiu la care au participat peste 1.800 de britanice. citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Viata sexuala
Vezi stiri din categoria: Viata sexuala
Vezi articole din categoria: Viata sexuala
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.