MS: la revizuirea bugetului, se va incerca alocarea mai multor bani si pentru stomatologie

11 Aprilie 2013
 

Suspendarea alocarii de resurse pentru asistenta stomatologica a fost cauzata de imposibilitatea de acoperire a tuturor programelor de sanatate din bugetul pe anul 2013, se arata intr-o informare a Ministerului Sanatatii.


"Intrucat bugetul pe anul 2013 nu poate acoperi toate programele desfasurate si in anul 2012, optiunea Ministerului Sanatatii a fost sa incerce sa acopere integral programul de cancer, chiar daca, astfel, alte programe au fost vaduvite", se arata in comunicatul ministerului.


In plus, din bugetul alocat, "cea mai mare parte a fondurilor au fost directionate catre plata arieratelor, datorate prostului management din anii trecuti".


Ca solutie, ministerul propune ca la rectificarea bugetara, pe baza promisiunilor de rectificare pozitiva, sa se incerce revizuirea bugetului si, ca atare, "alocarea mai multor bani si pentru programele din domeniul stomatologiei, unde oricum MS intentioneaza realizarea unui program mare de preventie".


In cazul in care nu vor fi bani suficienti la rectificare, programl va fi oricum desfasurat in anul 2014.


Colegiul Medicilor Dentisti din Romania a protestat fata de sistarea alocarii de fonduri la nivel national pentru asigurarea asistentei stomatologice in sistemul public de asigurari de sanatate si a atras atentia asupra consecintelor negative ale acestei masuri.


"Masura de sistare a alocarii fondurilor pentru decontarea serviciilor de medicina dentara adoptata unilateral de Ministerul Sanatatii fara informarea publica a beneficiarilor serviciilor de asistenta stomatologica si a corpului profesional, afecteaza in mod grav atat pacientii, cat si demnitatea profesiei de medic dentist, inlaturarea din sistemul public al asigurarilor sociale a serviciilor de asistenta stomatologica fiind o masura fara precedent in sistemul ingrijirilor de sanatate din Uniunea Europeana", se arata intr-un document semnat de presedintele CMDR, prof dr Ecaterina Ionescu.


Reactia organizatiei profesionale a medicilor dentisti vine dupa ce Casele de Asigurari de sanatate judetene, inclusiv cea a municipiului Bucuresti, au anuntat ca nu mai au fonduri pentru decontarea serviicilor stomatologice pentru luna aprilie si ca suspenda contractarea acestor servicii pe 2013, pana la primirea unor clarificari de la CNAS.  citeste mai mult...

Sursa Pagina medicala

 
Clasificare stire: Ministerul Sanatatii
Vezi stiri din categoria: Ministerul Sanatatii
Vezi articole din categoria: Ministerul Sanatatii
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.