Multi tineri romani nu au folosit niciodata prezervativul

21 Iunie 2012
 

Chiar dacă şi-au început demult viaţa sexuală şi au relaţii ocazionale, un număr mare de români cu vârste între 15 şi 24 de ani nu se protejează de infecţii şi de o sarcină nedorită, arată un sondaj recent.

La statistica realizată de Fundaţia Tineri pentru Tineri au participat aproape 1.300 de persoane cu vârste între 15 şi 24 de ani. Dintre acestea, doar 46% au folosit prezervativul de fiecare dată când au făcut sex ocazional, iar 16,3% nu l-au folosit niciodată. Potrivit aceluiaşi sondaj, şase din zece tineri ar fi vrut să utilizeze această metodă contraceptivă atunci când au făcut sex, dar 20% din ei au fost convinşi de partener să nu se protejeze.

Nu au destule informaţii despre bolile transmise sexual

O explicaţie a utilizării reduse a celei mai sigure metode de prevenire a bolilor cu transmitere sexuală ar putea fi faptul că mulţi tineri nu au toate informaţiile necesare despre aceste infecţii şi nu ştiu cum se manifestă ele. De altfel, doi din zece tineri cred, în mod eronat, că o persoană infectată cu unul dintre agenţii patogeni transmişi pe cale sexuală, inclusiv cu HIV, ar trebui să aibă anumite manifestări vizibile.  citeste mai mult...

Sursa Adevarul

 
Clasificare stire: Viata sexuala
Vezi stiri din categoria: Viata sexuala
Vezi articole din categoria: Viata sexuala
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.