Nanoparticule din aur, folosite pentru a depista cu ochiul liber HIV si cancerul de prostata

29 Octombrie 2012
 

 Cercetătorii britanici au pus la punct un test bazat pe nanoparticule din aur care permite depistarea cu ochiul liber a primelor stadii ale unei maladii sau ale unei infecţii, precum cancerul de prostată sau HIV, informează AFP.


Acest detector, alcătuit din particule infime din aur, depuse pe o bază din plastic, permite analizarea serului conţinut în sângele pacientului.


Dacă acest ser conţine markerii biologici distinctivi ai unei boli, precum p24, asociat infectării cu virusul care declanşează SIDA, şi antigenul prostatic specific (PSA) ce serveşte diagnosticării cancerului de prostată, nanoparticulele din aur reacţionează, oferind o nuanţă albastră caracteristică acestei soluţii ce este analizată de detector. În absenţa acestor markeri, particulele se separă, pentru a forma bule de mici dimensiuni, care oferă soluţiei o coloratură roşcată.


Potrivit inventatorilor săi, acest prototip de test medical este de 10 ori mai sensibil decât precedentele şi de 10 ori mai ieftin de fabricat, fapt pentru care ţările defavorizate ar putea fi interesate de noul test.


"Testul este conceput pe suporturi din plastic de unică folosinţă şi nu cere folosirea de echipamente costisitoare, întrucât prezenţa moleculei căutate poate fi detectată cu o simplă privire, cu ochiul liber", a declarat Molly Stevens de la Imperial College din Londra.


Sensibilitatea lui ridicată permite acestui test să detecteze primele stadii ale unei infecţii sau ale unei maladii, în cazurile în care metodele actuale dau greş, oferind astfel şanse mai mari de tratament, de exemplu bolnavilor seropozitivi.


"Este vital ca aceşti pacienţi să fie testaţi periodic, pentru a evalua succesul terapiilor antiretrovirale şi pentru a depista noile cazuri de infecţii", subliniază Roberto de la Rica, coautor al studiului, publicat duminică în revista ştiinţifică Nature Nanotechnology.


În schimb, detectorul nu furnizează informaţii despre concentraţia acelor markeri biologici vizaţi.


"Testul răspunde prin «da» sau «nu». El nu spune cu exactitate câţi markeri există în sânge, ci doar faptul că ei sunt prezenţi, chiar şi în concentraţii foarte mici", a explicat Molly Stevens. citeste mai mult...

Sursa Gandul

 
Clasificare stire: Boli si afectiuni
Vezi stiri din categoria: Boli si afectiuni
Vezi articole din categoria: Boli si afectiuni
 
Comanda online produse Pediakid Hyperclinica Medlife Timisoara

Cele mai cautate produse:

Cauti o farmacie, un spital sau un cabinet medical?

Parteneri

 
Acest site este detinut, administrat si mentinut de SC Blue Soft SRL, Distribuitor independent al produselor CaliVita® International. Distribuitorul independent mentionat mai inainte este singurul responsabil de continutul acestui site, iar Reteaua CaliVita® International si entitatile sale operatoare nu au nici o responsabilitate cu privire la acest site. Ne luam angajamentul sa va anuntam cand un produs nu mai este pe stoc sau o promotie este retrasa.

Pagina de internet www.farmamed.ro si detinatorul acesteia SC BLUE SOFT SRL nu comercializeaza produse ci doar promoveaza produse ale unor distribuitori autorizati, avand rolul doar de a prelua si retransmite catre acesti distribuitori comenzi on line. Drept urmare, farmamed.ro si SC BLUE SOFT SRL nu se fac raspunzatoare de eventuale deficiente aparute in livrarea comenzilor, continutul coletelor, provenienta sau calitatea produselor, acestea revenind in sarcina exclusiva a distribuitorilor autorizati al produselor respective.